Urbt nekad nav bijis tik izdevīgi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Urbju vēsture ir sena kā cilvēce. Jau bronzas laikmetā akmens urbšanai izmantoja lokurbi, kas bija aprīkots ar spararatu. Lai ar šādu ierīci izveidotu centimetru dziļu caurumu četru centimetru diametrā, vajadzēja veselas 10 stundas. Mūsdienās Makita perforators to izdara mazāk nekā 10 sekundēs.

Foto: Publicitātes foto

Ko mēs saprotam ar patiesi atbilstošu urbšanas instrumentu mūsdienās? Viss it kā ir skaidrs: perforatori – kalšanai un urbšanai betonā un akmenī, triecienurbjmašīnas – caurumu urbšanai betonā un ķieģelī, parastās urbjmašīnas – visplašākajam materiālu klāstam, sākot no akmens flīzēm līdz pat metālam un kokam.

Katram materiālam un darbam savs instruments. Piemēram, Makita akumulatora perforators DHR202RTJ (vasaras akcijas cena ar diviem akumulatoriem un lādētāju – 356 eiro). Ar vienu patronas piespiedienu ieliekam cietsakausējuma urbi patronā – un urbjam caurumus betonā.

Ja strādājam iekštelpās, kur visapkārt paklāji un porcelāna servīzes, pievienojam putekļu nosūkšanas sistēmu ar hepafiltru un uztveram putekļus tajā.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Tīrs prieks strādāt! Vajag izkalt logu ailu vai kanālu elektrības vadiem? Ieliekam patronā kaltu, ieslēdzam kalšanas režīmu, un process var sākties.

Un nav jādomā, kā pareizāk nostāties pret kalšanas virsmu, jo kaltu var pagriezt, kā mums nepieciešams, 40 pozīcijās 360 grādos. Varam pat izkalt kanālu ar slīpām skaldnēm. Bet ne tikai betonā – ieliekam patronā, piemēram, koka kaltu un kaļam arī to. Formai un fantāzijai nav robežu, jo visu darbu izdara elektropneimatiskais mehānisms, kura 4000 sitienu minūtē pa kaltu ir ritmiski un precīzi (ar 1,97 J lielu enerģiju). Kurš koktēlnieks gan to spētu?!

Bet ne jau vienmēr vajadzīgs perforators. Ja ar to sāktu urbt caurumus gāzbetonā vai keramzītā, viegli varētu nojaukt visu sienu, bet mums jau vajag tikai caurumu izurbt. Šeit labāk derēs triecienurbjmašīna.

Foto: Publicitātes foto

Piemēram, Makita akumulatora triecienurbjmašīna DHP482RTJ (vasaras akcijas cena ar diviem akumulatoriem un lādētāju – 227 eiro) – tai triecienspēku rada mehāniska sazobe, kas kustas ar mazāku amplitūdu un spēku nekā perforatoram. Katram darbam savs instruments. Ja urbsim kokā, tad izvēlamies kādu no trim īpašā vasaras piedāvājuma Makita akumulatora urbjmašīnām. Viegli ievietojam spirālurbi patronā un ātri iegūstam skaistu, tīru caurumu.

Foto: Publicitātes foto

Vajag platāku? Nomainām spirālurbi pret plakano urbi. Vajag vēl platāku? Ņemam frēzurbi un iegūstam caurumu, kurā var ielikt metāla cauruli vai pat skārdeni. Un ja jau par metālu – tā arī nav problēma. Tikai nomainām griezējinstrumentu pret caurumzāģi un urbjam caurumus metālā.

Foto: Publicitātes foto

Jaudīgākās vasaras piedāvājuma akumulatora urbjmašīnas DDF484RTJ (vasaras akcijas cena ar diviem akumulatoriem un lādētāju – 221 eiro)  un DDF482RTJ (vasaras akcijas cena ar diviem akumulatoriem un lādētāju – 283 eiro) ir ar metāla reduktora korpusu, kas nodrošinās ilgu kalpošanu pat ar sānu slodzēm.

Kā urbt cietākos materiālos, piemēram, flīzēs vai stiklā, lai urbis neuzkarstu, nekļūtu neass un materiāls nesaplaisātu? Te liela loma ir dzesēšanai. Makita piedāvā dimanta urbjus ar tajos iepildītu eļļu, kas urbjot izdalās un eļļo urbšanas vietu.

Foto: Publicitātes foto

Bet – kā lai flīzē izveido urbumu kabelim vai caurulei? Arī te ir savs risinājums – leņķa slīpmašīna ar dimanta kroņurbi. Kaut arī urbuma iecentrēšana izskatās sarežģīta, īstenībā tā nav – urbis jātuvina materiālam slīpi un jāļauj, lai viena urbja mala iezāģējas materiālā, tikai tad jāveic pilns apļa urbums.

Makita šajā vasarā ir sagādājusi īpašu piedāvājumu – vairāk nekā 60 elektroinstrumentu un dārza tehnikas modeļu par karstām vasaras akcijas cenām šobrīd ir pieejami labākajās Makita tirdzniecības vietās.

Vairāk – Makita.lv

Rakstā minētas ražotāja rekomendētās mazumtirdzniecības cenas ar PVN

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu