Ja zāģē, tad tā, lai prieks

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Zāģēšana ir viens no visbiežāk veicamajiem darbiem, ar ko saskaramies, ja kaut ko ceļam vai remontējam – bieži vajag nozāģēt līstes, pārzāģēt dēli, iedzīt gropes vai izveidot savienojumu.

Pat lai nozāģētu Ziemassvētku eglīti, mums ir vajadzīgs zāģis. Sen jau pagājuši tie laiki, kad zāģēšana saistījās ar smagu fizisku darbu, izmantojot īstos instrumentus, bieži pats skaties, ko vēl tādu varētu skaisti nozāģēt, jo zāģēt patiešām ir prieks.

Foto: Publicitātes foto

Zāģi ir dažādi – katram darba veidam savs. Ja mums vajag veikt taisnu zāģējumu, vislabāk izmantot ripzāģi. Piemēram, Makita akumulatora ripzāģi DHS 661ZU no īpašā vasaras piedāvājuma par 218 eiro. Ideāls instruments, lai veiktu 57 milimetrus dziļus zāģējumus vai, zāģējot stūra savienojumu 45 grādu leņķī, līdz pat 41 milimetram. Gan zāģēšanas dziļumu, gan slīpumu var viegli un precīzi ieregulēt.

Zāģējot bieži saskaramies ar problēmu, ka skaidas aizsedz zāģēšanas ceļu. Lai redzētu, kur jāzāģē pa atzīmēto līniju, tā jāattīra. Bet šim Makita ripzāģim gaisa plūsma to izdarīs jūsu vietā. Ja zāģē, tad skaidas, protams, būs visur. Tikai ne tad, ja pieslēgsim putekļsūcēju un zāģēsim bez skaidām uz apģērba un grīdas. Ko nozīmē pieslēgt putekļsūcēju Makitas versijā? Savienot vadus, meklēt rozeti, slēgt slēdžus? Nekā tamlīdzīga! Zāģi ar akumulatora putekļsūcēju saslēdzam ar Bluetooth savienojumu. Sākam zāģēt un putekļsūcējs automātiski ieslēdzas. Beidzam zāģēt, putekļsūcējs izslēdzas.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Varam koncentrēties uz galveno – taisnu zāģējumu. Gan putekļsūcēju, gan zāģi darbina akumulatori. Zāģē un sūc bez vadiem kaut vai mākslas muzejā. Un ne jau tikai koku. Uzliec metālam domāto zāģripu un zāģē caurules, alumīnija līstes vai tērauda jumta profilus.  Kaut arī populārākais metāla griezējinstruments ir leņķa slīpmašīna (fleksis), ne jau vienmēr vajag to dzirksteļojošo skaidu mākoni – brīnumsvecītes labāk lai deg jaungada eglītē! Leņķa slīpmašīnas pamatuzdevums tomēr ir slīpēt. Ar ripzāģi zāģēt ir inteliģentāk: gan griezums tīrāks, gan materiāls neiet zudumā. Jumtam vispār ar slīpmašīnu nedrīkst tuvumā rādīties, jo karstās dzirksteles neatgriezeniski sabojā jumta materiāla pārklājumu un tas sāk rūsēt. Tāpēc labāk tomēr izmantot ripzāģi. Ja jūs savam apvidus auto vēlēsieties zāģēt spožas nerūsošā tērauda aizsargrežģa caurules – dariet to ar ripzāģi, jo, ar leņķa slīpmašīnu zāģējot, caurules uzkarsīs un mainīs krāsu.

Foto: Publicitātes foto

DLS111ZU ir kombinētais ripzāģis augstas precizitātes darbiem. Precīzam zāģējumam palīdzēs pat iebūvēts lāzera stars, kas iezīmēs zāģa ceļu. Kaut arī šis zāģis kustas pa vadotnēm, tam nevajag daudz brīvas vietas apkārt – to var novietot tieši pie sienas. Zāģripas vertikālais kustības virziens neļauj tai deformēties, tādā veidā iegūstot precīzus zāģējumus visā virsmā, un stūrīši tiek salaisti kopā bez spraugām. Prieks par darbu un rezultātu!

Foto: Publicitātes foto

Bet ne jau viss dzīvē ir precīzi 90 vai 45 grādos. Reizēm kāds stūris ir nedaudz slīps, piemēram, apšuvuma dēlīšus vajag savienot 86 grādu, nevis taisnā leņķī. Ar Makita DLS111ZU to var viegli! Ieregulējam katram zāģējumam 46 grādus, un rezultātā salaidums ir ideāls arī slīpam stūrim. Cik maksā augtas precizitātes Makita kombinētais ripzāģis? Vasaras piedāvājuma īpašā cena ir 699 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Kā palielināt instrumentu veiktspēju? Makita īpašu uzmanību velta griezējinstrumentu pilnveidošanai. Rezultātā ir parastas zāģripas un Efficut zāģripas. Plānākas, ar izteikti asiem zobiem (to var sajust, zāģripu neuzmanīgi paņemot rokā) un īpašu zoba formu, kas ātrāk izmet skaidu. Rezultāts – mazāka pretestība, vieglāka zāģēšana un ilgāks akumulatora darbības laiks. Īsti efektīvs Efficut.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Ja mēs iedomājamies zāģi, tad visbiežāk izmantotais būs visiem pazīstamais fuksītis, bet elektriskajā versijā tas būs Makita zobenzāģis ar universālu pielietojumu. Vajag nozāģēt čuguna cauruli – uz priekšu! Nojaukt šķūnīti, kura sienas ir pilnas ar naglām, – uzliekam īpašu asmeni un zāģējam koku ar naglām. Vai saknes celmam atdalīt. Betona vai gāzbetona bloki arī labi padodas zobenzāģim. Un kurš gan zāģēs vecos zarus ar fuksīti, ja mājās būs zobenzāģis. Kā no parasta auto uztaisīt kabrioletu – par to un vēl citām zobenzāģa lietošanas iespējām var redzēt šajā video:

Kurš gan nevēlētos arī savā saimniecībā nomainīt fuksīti pret zobenzāģi. Visi zāģēšanas instrumentu īpašie vasaras piedāvājumi:  Makita.lv

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu