IT kompānija Datakom: pandēmijas laikā pieaugusi virtuālās darba vides Citrix Workspace popularitāte

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Aizvadītā gada laikā koronavīruss Covid - 19 ir piespiedis pasauli digitalizācijas jomā paveikt vairāk nekā visā iepriekšējā desmitgadē. Attālinātais  darbs ir kļuvis par ikdienu, bizness digitālajā vidē nu ir vienīgais veids, kā daudziem uzņēmumiem izdzīvot pandēmijas apstākļos. 

Aizvadītā gada laikā strauji pieaugusi Citrix popularitāte, kuru attālinātā darba nodrošināšanai piedāvā Latvijas IT kompānija Datakom sadarbībā ar distribūcijas partneri ARROW ECS.

Latvijas IT kompānijas Datakom valdes loceklis Jānis Čupriks: "Sākotnēji Citrix koncepts izklausījās, kā zinātniskā fantastika, taču tagad to izmanto arvien vairāk lietotāju. Šodienas mainīgā pandēmijas situācija ir pierādījusi, ka koncepts ir pareizs un risina efektīvas darba vides jautājumus no dažādiem aspektiem ne tikai šodienai, bet arī nākotnes "new normal". Attālināts darbs ir atkarīgs no 4 parametriem: drošība, ērtums, izmantoto biznesa instrumentu efektivitāte, neatkarība no ierīces ar kuru strādājam. Katru parametru var nodrošināt ar dažādiem rīkiem, taču tieši Citrix koncepts risina visus nosauktos izaicinājumus ar vienu unikālu rīku – Citrix Workspace.

Kaspars Bergs, Luminor bankas IT darbības un pakalpojumu pārvaldes vadītājs: "Jau krietnu laiku pirms pandēmijas Luminor praktizēja elastīgu darba vidi un attālināto darbu. Taču kopš pandēmijas sākuma īstenojam visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu mūsu darbinieku un klientu drošību, kas ietver arī attālinātā darba iespējas un digitālo pakalpojumu pieejamību, lai maksimāli samazinātu fiziskos kontaktus. Lai nodrošinātu mūsu darbiniekiem pilnvērtīgas darba iespējas ārpus biroja, mums ir svarīga kvalitatīva, droša un funkcionāla pieslēguma nodrošināšana. Jau vairākus gadus izmantojam Citrix risinājumus, kas spēj nodrošināt mūsu prasības drošam un sekmīgam darbam ārpus biroja."

Lai stresa un neziņas pilnā "mājsēde" pārtaptu par  efektīvu "tāldarbu" virtuālajā vidē, Datakom  un Citrix aicina dalīties ar idejām optimāla mājas biroja iekārtošanā. Ikviens "mājsēdes tāldarbinieks" tiek aicināts  piedalīties konkursā, līdz šā gada 14.februārim iesūtot sava mājas biroja foto ar aprakstu par to, kas attālinātā darba vietas izveidē ir izdevies un patīk pašam, taču nebaidoties padalīties arī ar to, kas traucē ražīgi strādāt mājās. Par konkursu lasi šeit. Savukārt ar padomiem par optimālajiem IT risinājumiem un mākoņtehnoloģiju izmantošanu attālinātajā darbā dalīsies Latvijas IT kompānijas Datakom eksperti sadarbībā ar vienu no digitālās pasaules līderkompānijām attālināta darba nodrošināšanai – Citrix.

Katru nedēļu starp konkursa dalībniekiem  tiks izlozēta Wolt dāvanu karte 50 eur vērtībā, bet 16. februārī viens laimīgais uzvarētājs iegūs galveno balvu – jaunākās paaudzes HP portatīvo datoru HP EliteBook x360 1030 G7 2000 eiro vērtībā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu