IT kompānija Datakom: attālinātā darba nākotne būs automatizēti servisi lietotāja digitālajiem rīkiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ir noslēdzies Latvijas IT kompānijas Datakom sadarbībā ar virtuālās darba vides risinājumu izstrādātāju Citrix un tā izplatītāju Latvijā ARROW rīkotais konkurss "Mans mājas birojs" par mājas biroja iekārtošanu attālinātajam darbam. Konkursa rīkotāji saka sirsnīgu paldies visiem dalībniekiem par uzdrīkstēšanos!

Mums ir liels prieks, ka konkurss ir palīdzējis TVNET lasītājiem noformulēt vajadzības savai attālinātā darba videi un iepazīt IT tehnoloģiju piedāvājumus, kuri spēj nojaukt komunikācijas barjeras!

Vienkāršs iesūtīto stāstu autoru profesiju uzskaitījums aptver visas biznesa un dzīves jomas, par skolotājiem un skolēniem nemaz nerunājot. Neesam pārsteigti, ka praktiskais latvietis par grafiskā dizainera darba vietu vai grāmatveža biroju ir spējis pielāgot jebkura dzīvokļa vai pat mājas garāžas stūrīti neatkarīgi no bērnu, kaķu, suņu vai puķupodu skaita! Iesūtītie stāsti apliecina, ka ikdienas darbs tiek paveikts godam, lai cik vilinoša būtu virtuvē cepto pankūku smarža vai arī pasapņot aicinošais ziemas skats logā.

Varam apgalvot, ka darbs no mājām, lai arī par darba organizācijas formu kļuvis piespiedu kārtā, tomēr tas nekur nezudīs un būs aktuāls arī pēc Covid-19.

Ja uzsver pozitīvo, tas ir ļāvis izpausties cilvēka individualitātei, un katrs ir atradis savas priekšrocības. No attālinātā darba mīnusiem visi lietotāji izceļ divus būtiskākos – cilvēciskās komunikācijas trūkumu un tehnisko aspektu.

Esam sociālas būtnes, tāpēc izjūtam dzīvās saskarsmes trūkumu ar kolēģiem, kādam reizēm pietrūkst pašdisciplīnas. Strādājot attālināti, novilkt robežas starp darbu un privāto laiku ir daudz grūtāk.

Daudziem ir iespaids, ka mājās tev ir daudz brīva laika un ka būtībā tu nemaz neesi darbā... taču tas tā nav!

Savukārt, no tehniskā un ergonomikas viedokļa, visi pārsvarā atzīst problēmas ar ierobežoto telpu un datortehniku. Attālinātajam darbam nepieciešami ne tik daudz jaudīgi datori, cik ātrdarbīgs interneta pieslēgums, optimāls portatīvo ierīču skaits un lietotājiem draudzīga digitālā vide biznesa vajadzībām.

Datakom valdes loceklis Jānis Čupriks: “Atkopšanās no krīzes būs vienlaikus izaicinājums un iespēja darba devējiem. Tieši IT jomā ar minimāliem finansiāliem resursiem var sasniegt vairākus mērķus, pirmkārt, izmērāmu un audzējamu produktivitāti, strādājot attālināti, tāpat ērtu un drošu piekļuvi svarīgajam. Fiziskās iekārtas var palīdzēt ergonomikai, taču ikdienas IT instrumenti būs visur vienādi neatkarīgi no tavas atrašanās vietas. Tāpēc par prioritāti kļūs rūpju brīvs darbs, kuru varēs nodrošināt automatizēti servisi lietotāja digitālajiem rīkiem.”

Apkopojot konkursa dalībnieku pieredzi un vajadzības, katram attālinātā darba veicējam var uzdot šādus jautājumus:

1. Vai tev ir pieejams viss nepieciešamais darbam neatkarīgi no tā, kur fiziski tu veic savus pienākumus?

2. Vai tavi fiziskie instrumenti, kā dators, telefons, monitors un citi, ir gana labi, lai ikdienā darītu visu, kas nepieciešams?

3. Kur patiesībā es esmu produktīvāks un vai vispār māku mērīt atšķirību sava darba efektivitātei atkarībā no atrašanās vietas?

4. Vai es pats spēju atbildēt, cik droša ir mana IT vide gan mājās, gan darbā un kam uzticos, lai to ikdienā pārbaudītu?

5. Es zinu, ko māku vislabāk, bet vai man ir IT partneris, kurš zina, kā man palīdzēt vajadzības gadījumā?

Un tā! Rībinām bungas!

Laimīgais uzvarētājs, kurš savā īpašumā ieguvis portatīvo datoru HP EliteBook x360 1030 G7, ir… skolotāja un māmiņa Līga Barkauska!!!

Konkursa nedēļas uzvarētāju stāstus un speciālistu ieteikumus var lasīt, lūk, te.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu