Saruna ar Egiju Gailumu par jauniem sākumiem

CopyLinkedIn Draugiem X

Egija Gailuma ir iedvesmojoša jaunuzņēmēja, "Tesla” koplietošanas uzņēmuma "OX Drive” līdzdibinātāja. Viņas enerģija aizrauj, "pavelk” līdzi citus. Kā Egija izveidoja savu uzņēmumu, kā viņa strādā, atpūšas, "uzlādē baterijas” un galu galā – kādu apģērbu izvēlas?

J: Kā sākās uzņēmuma stāsts?

E: Ideja par uzņēmuma "OX Drive” dibināšanu radās, pusdienojot kopā ar trim draugiem, bijušajiem studiju biedriem no Rīgas Ekonomikas augstskolas. Pēc studijām kontaktu nezaudējām, un, tiekoties runājām par nākotnes idejām, savu uzņēmumu, ilgtspēju. Pasmējāmies – "Hei, taisām "Tesla” koplietošanu, lai katram Latvijā būtu iespēja ar to izbraukt!” Nākamajā dienā viens no līdzdibinātājiem uzrakstīja ziņu: "Varbūt tiešām taisām?” Atbildēju:

"Labi! F**k it! Let’s do it!”

Foto: Publicitātes foto

J: Kāda bijusi vislielākā mācība, veidojot šo uzņēmumu?

E: Jāuzticas komandai. Nevari mēģināt visu izdarīt viens. Lai gan īpaši sievietēm tas ir ļoti izteikti – visu censties izdarīt pašai! Jāiemācās deleģēt pienākumus.

Vienīgā iespēja, kā izdarīt lietas kvalitatīvi, katram darīt to, ko viņš māk vislabāk!

J: Kā līdzsvarot darbu un izklaidi?

E: Svarīga lieta ir sports.

Jāiemācās neizlaist treniņus, jo tā pusotra stunda darbā neko nemainīs.

Pēc treniņa būs cita jauda. Sports, darbs un vēl pievieno to, kas ļoti patīk. Vienam tā būs grāmatu lasīšana, citam pastaigas. Spēlēju pludmales volejbolu, dejoju un apmeklēju trenažieru zāli. Man ļoti patīk ceļot, tas paplašina redzesloku, palīdz domāt plašāk, "trenē smadzenes”, tās kļūst elastīgākas.

Foto: Publicitātes foto

J: Ko iesaki citām sievietēm, kas sapņo izveidot savu jaunuzņēmumu?

E: Cilvēkiem ir labas idejas, bet bieži vien nepietiek motivācija.

Pirmais – saproti, vai tiešām gribi savu uzņēmumu!

Ja atbilde ir "jā”, sāc ar maziem solīšiem. Piemēram, gribi savu blogu, vienā sestdienā piereģistrē domēnu, nākamajā pasūti lapas veidni. Šādi "ieskriesies” un būs gandarījums.

J: Kā organizē savu ikdienu?

E: Man pašdisciplīnu iedod mans lielais mērķis. Ļoti vēlos palīdzēt dzīvniekiem. Izveidot fondu, kas palīdz cilvēkiem, kuri strādā dzīvnieku aizsardzībā. Tas ir mans moto, dzinulis. Bet nedrīkst arī pārkāpt sev dotos solījumus mazās lietās. Piemēram, ja apņemies no rīta celties sešos no rīta, tad ir jāpieceļas! Noskan modinātājs...pieci, četri, trīs, divi, viens! Celies un ej.

Foto: Publicitātes foto

J: Pastāsti par savu stilu. Kā izvēlies apģērbu?

E: Stilā vienmēr apvienoju moderno, klasisko un dumpiniecisko! Apģērba izvēlē man galvenais ir kvalitāte, lai varētu apģērbu valkāt ilgstoši. Mana garderobe nav iedomājama bez ādas imitācijas biksēm, zābakiem, kedām, žaketēm un cepurēm. Man svarīgi, ka apģērbs ir funkcionāls, kvalitatīvs un ilgtspējīgs.

***

Egijas Gailumas vērtībām ļoti atbilstošs ir igauņu zīmols "Ivo Nikkolo”, kas piedāvā klasisku dizainu un kvalitāti, lai apģērbus varētu valkāt vairākas sezonas, turklāt tie izgatavoti no ilgtspējīgiem un dabīgiem materiāliem, tāpēc ir īpaši patīkami valkājot.

Savukārt Egijai raksturīgo drosmi un ambīcijas iemieso zīmola "Ivo Nikkolo” DNS. SIA "Baltika Latvija" valdes loceklis Jevgēnijs Kozlovs saka: "2022. gadā Rīgā atvērām divus pirmos jaunā koncepta veikalus atbilstoši zīmola jaunajam virzienam, pircēju vajadzībām un ērtam iepirkšanās procesam. Mūs, Igaunijas zīmolu, kas darbojas kopš 1994. gada, novērtē visā pasaulē – vadošais modes tendenču prognozētājs pasaulē WGSN atkārtoti atzinis "Ivo Nikkolo” imidža kampaņu par vienu no labākajām pasaulē.” Tāpat kā Egija, arī Jevgēnijs tic, ka jauni sākumi ir aizraujoši. Egijas enerģija, uzņēmējas gars un ilgtspējīgā attieksme pret dzīvi patiesi iedvesmo "Ivo Nikkolo”.

Meklējiet "Ivo Nikkolo" veikalus labākajos tirdzniecības centros Rīgā – “Spice”, "Galleria Riga”, "Galerija Centrs”, "Akropole Alfa”, "Domina Shopping”, "Riga Plaza” un “Origo”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu