Jelgavā svinēs Teātra svētkus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jelgavas pilsētā ir senas teātra tradīcijas jau kopš teātra tēva jelgavnieka Ādolfa Alunāna laikiem. Marta nogalē visā pasaulē tiek atzīmēti Teātra svētki, un arī Jelgavā jau piekto reizi no 18. līdz 24. martam tiks atzīmēti svētki, kuru centrālais notikums, kā ierasts, būs muzikāls uzvedums. Šogad Teātra svētkiem dots īpaši ironisks nosaukums «Gatavais cirks!».

Teātra svētki ir visiem – arī mazākajiem jelgavniekiem, tādēļ Jelgavas Jaunais teātris būs sarūpējis izglītojoši izklaidējošu pasākumu «Teātra pasaule», uz kuru bērni aicināti svētdien, 18. martā, plkst. 11.00 un 14.00, kultūras namā «Rota».

23. martā plkst. 15.00 visi aicināti uz Ādolfa Alunāna memoriālo muzeju, kur būs iespēja tikties uz sarunu ar Ā. Alunāna Jelgavas teātra galveno režisori Lūciju Ņefedovu viņas 85. jubilejas gadā. Turpat arī būs apskatāma izstāde par režisores dzīvi Jelgavas teātrī – fotogrāfijas no izrādēm, programmas un citas interesantas liecības par dzīvi un radošo darbu.

Savukārt 24. martā plkst.18.00 Jelgavas Kultūras namā uz ikgadējo svētku koncertuzvedumu aicināti visi teātra mīļotāji, lai, kā ierasts, reizi gadā rūpes un nopietnību atliktu malā, un svētku vakarā satiktos vieglai humora un izklaides devai teātra dzīvīgākā žanra noskaņās. Kā ierasts, lai gūtu īsto teātra noskaņu, būs pieejama īpašā teātra bufete gan stundu pirms pasākuma, gan starpbrīdī. Muzikālā uzveduma «Gatavais cirks» galvenās zvaigznes būs Jelgavas dziedošie, dejojošie un runājošie aktieri, kuriem palīdzēs deju studija «Intriga» un Jelgavas popkoris. Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu