No 2. janvāra varēs reģistrēt bērnus mācībām 1. klasē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldības arhīvs

2018. gada 2. janvārī pulksten 8 sāksies bērnu reģistrācija izglītības uzsākšanai 2018./2019. mācību gadā 1. klasē Jelgavas pilsētas vispārējās izglītības iestādēs. Jelgavas Izglītības pārvaldē norāda, ka kopumā nākamajā mācību gadā 1. klasē plānots uzņemt 616 bērnus.

Atbilstoši spēkā esošajiem noteikumiem bērnu reģistrēt mācībām 1. klasē var gan klātienē izglītības iestādē, gan elektroniski. Iesniegumu iesniedzot personīgi, bērna likumiskajam pārstāvim jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un bērna dzimšanas apliecība. Savukārt, veicot reģistrāciju elektroniski, bērna likumiskais pārstāvis pa izglītības iestādes e-pastu nosūta iesniegumu ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu, pievienojot bērna dzimšanas apliecības kopiju. Izglītības iestāde vienas dienas laikā elektroniski informē bērna vecākus par sūtītā iesnieguma saņemšanu.

Iesniegumus izglītības iestādes pieņems līdz 1. martam, kad tiks uzsākta arī 1. klašu komplektēšana – tā tiks organizēta, ievērojot prioritāro secību. Kā pirmie konkrētajā izglītības iestādē tiek uzņemti tie topošie pirmklasnieki, kuru māsa vai brālis jau mācās šajā skolā; bērni, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Jelgavas administratīvajā teritorijā; ja konkrētajā iestādē bērns apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu vai ja bērna vecāks vai likumiskais pārstāvis strādā šajā iestādē. Pārējie bērni tiek uzņemti iesniegumu reģistrēšanas secībā. Jāpiebilst, ka iesniegumu izskatīšana prioritārā secībā neattiecas uz pamatizglītības profesionāli orientētā virziena (mūzika un sports) izglītības programmu.

Nākamajā, 2018./2019., mācību gadā izglītības iestāžu 1. klasēs plānots uzņemt 616 bērnus:

  • 3. sākumskolā – 112;
  • 4. sākumskolā – 140;
  • 2. pamatskolā – 84;
  • Tehnoloģiju vidusskolā – 56;
  • 4. vidusskolā – 112;
  • 5. vidusskolā un 6. vidusskolā – katrā pa 56 skolēniem.

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu