Šarmantā Lelde: dzeltenajā krāsā un dullumā ir spēks

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes attēls

Satiekot ikšķilieti Leldi (53), kura ierodas ar savu spilgti dzelteno Nissan Juke, stereotipi par košuma nesaderību ar pusmūža vecumu uzreiz tiek atspēkoti. Kā vēl burvīgāk baudīt dzīvi, ja ne izvēloties sev auto, kurš kā saulīte tevi iepriecina ik rītu? Un tas nekas, ka Porziņģi iesēdināt te būtu pagrūti…

- Sākšu ar komplimentu – jums ļoti piestāv dzeltenā krāsa! Tomēr jautāšu: kāpēc dzeltenais Nissan Juke?

- Patiesībā man piedāvājumā atsūtīja sarkanās krāsas modeli, bet atminos, tobrīd nodomāju, ka vecums, kad par visām varītēm vajag sarkanu auto, man ir pārdzīvots un šobrīd to nevēlos. Paskatoties arī apkārt uz bāli pelēkajām un drūmi melnajām krāsām, kas brauc mūsu ielās, vēlējos ko pavisam citu. Atskārtu, ka savā vecumā varu atļauties arī ko dullāku, ko dzīvespriecīgāku!

Nissan Juke dizains pats par sevi man jau likās dzīvespriecīgs, tāpēc citu krāsu nemaz nevaru iedomāties šim modelim.

- Vai uz jūsu, kā to saucat, Saulīti ielās atskatās?

- Atskatās gan. Bet man tas netraucē, jo domāju, ka šis auto ir kā tāda neliela dzīvesprieka dzirkstelīte visā pelēkumā, kas īpaši šobrīd valda apkārt. Turklāt pati stāvlaukumos varu viegli savu auto atrast. Dzeltenā krāsa ir spēks! Tomēr, lai piedod vīrieši, bet Nisan Juke, manuprāt, ir izteikti sieviešu auditorijas auto. Auto ir domāts personībai, kas grib izcelties, kam vajag drošu un uzticamu auto labiem ceļiem un arī ne tik labiem.

- Kā reaģēja jūsu ģimene, draugi uz šo izvēli?

- Šis auto ir mans. Es to nedalu ne ar vienu, jo vīram ir cits auto. Tāpēc tie, kas mani labi pazīst, domāju, nebija pārsteigti.

Protams, tikai komplimentus esmu dzirdējusi, un ko tad sievietei vairāk vajag?

- Jūs jau gadu esat šā auto saimniece. Vai varat teikt, ka pazīstat to kā sevi? Zināt, ko varat sagaidīt?

- Nissan pie manis nonāca decembrī, man to jau iedeva ar ziemas riepām, un tas bija jauki, ka nebija par to jārūpējas. Ziemu izbraucu mierīgu prātu un droši. Vispār, ja tā domāju, gada laikā nekādas tehniskas problēmas neesmu novērojusi. Nav bijis, kā saka, jāstāv ielas malā un jāsauc palīgā. Uzticams auto, kas nepieviļ. Juke ir pieejama arī tā sauktā inteliģentā pilnpiedziņa. Ziemā situācijās, kad priekšējie riteņi nespēj braukt, daļa motora vilkmes tiek novadīta aizmugurējiem riteņiem un auto stiprāk raujas uz priekšu pat uz apledojuša ceļa vai sniegā. Arī tā ir papildu drošība mūsu laika apstākļos.

- Vai šim auto ir kādas papildfunkcijas, kas citām jūsu automašīnām nav bijušas?

- Jā, atpakaļgaitas kamera, kas, manuprāt, ir ļoti ērta, kā arī navigācija. Tagad varu likt telefonu mierā un ērti noraudzīties navigācijā, sēžot pie stūres ar abām rokām. Jūtos daudz drošāk. Patīk, ka auto ļoti ātri uzsilst, jo mūsu laika apstākļi bieži vien ir nepatīkami. Personīgi vēl man šķiet ērts Nissan Juke augstais klīrenss, kas nodrošina ērtu iekāpšanu un izkāpšanu no salona, īpaši, ja esmu tērpusies svārkos vai kleitā. Principā auto ir cenas un kvalitātes atbilstība.

- Kā ar komfortu un vietu salonā? Basketbolistu Kristapu Porziņģi varētu izvizināt?

- Jā, man ļoti svarīgs ir arī komforts, nenoliedzu. Lai gan man šis auto sanāk tikai pārvietošanās līdzeklis uz darbu un savām ikdienas darīšanām, tāpat es vēlos, lai ir ērti.

Iespējams, Porziņgi iesēdināt būtu pagrūti, veļas mašīnu aizvest no veikala reiz nevarēju, bet tas man patiesi ikdienā nav nepieciešams.

- Piedzīvojums kopā ar jūsu Nisan, ko neaizmirsīsiet?

- Šīs vasaras izbrauciens uz Gdaņsku, «Guns and Roses» koncertu!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu