Autine: uzņēmējdarbība ir nepieciešamais ļaunums

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mēs esam ģimenes uzņēmums, kas nodarbojas ar visu, kas saistīts ar asumiem – naži, cirvji; stāsta Autine valdes priekšsēdētājs Matīss Nīmanis.

Mans brālis Jānis Nīmanis pēc aicinājuma vienmēr ir bijis kalējs, viņš ar to ir nodarbojies jau no mazotnes. Mana māsa Karlīne Pilābere savā laikā spēlēja basketbolu, es, savukārt, darbojos PR jomā. Sanācām kopā, jo sapratām, ka liekot kopā mūsu dažādās zināšanas, varam darboties efektīvi.

Sevi neuzskatu par uzņēmēju, es esmu amatnieks. Uzņēmējdarbība ir tikai nepieciešamais ļaunums. Mēs nekad neesam domājuši kā uzņēmēji – kas tad mums varētu nest peļņu? Esam cilvēki, kas dara to, ko grib, nevis to, ko kāds mums saka. Kamēr tu dari to, kas tev patīk, tici tai lietai, dari to kvalitatīvi – pārējais atnāks pats par sevi.

Mēs specializējamies tieši uz asmeņiem. Pilnīgi visu, no metāla līdz pat marķējumam un iepakojumam, mēs izgatavojam uz vietas. Ražošanas procesu kontrolējam no A līdz Z, jo tādā veidā mēs arī varam atbildēt par kvalitāti – saviem instrumentiem mēs dodam mūža garantiju. Vienu no mūsu cirvju modeļiem – tēšamo cirvi – kāds amerikāņu nozares eksperts notestēja un atzina par cirvju svēto grālu. Mūsu pircēji ir visā pasaulē, šobrīd mēs strādājam arī ar izplatītājiem vairākās valstīs – Dienvidāfrikā, Nīderlandē, Vācijā.

Lai attīstītos, mēs izmantojām Eiropas Savienības fondu naudas. Taču, lai tiktu līdz fondu naudām, vienalga ir jābūt pašfinansējumam. Izmantojām ALTUM. ALTUM tāpēc, ka man ir svarīgi, lai nepazūd cilvēcība. Lai ir iespēja ar cilvēkiem komunicēt un izveidot sadarbību. Pārāk bieži, runājot par finansējumu, naudu, mēs aizmirstam par cilvēkiem. Nozīmīgs ir tikai tas, kāpēc mēs to darām. Vai naudas dēļ? Es stipri šaubos.

Uzzini par valsts atbalsta iespējām biznesa sākšanai un attīstībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu