Ieteikumi kā padarīt mājas soli ērtāku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Plānošanas māksla! Lai mājas uzkopšana neprasītu daudz mūsu dārgā laika, ir vērts sastādīt darāmo darbu grafiku. Darbu plānošana palīdzēs ne tikai novērtēt darbu apjomu, bet arī sadalīt pienākumus starp ģimenes locekļiem. Tas ir arī labs veids, kā sadalīt plānotos uzkopšanas darbus. Piemēram, ja ir plānots veikt tādus darbus, kuri fiziski nogurdina, tad vislabāk ir tos izdalīt garākam laika posmam, dienai vai pat vairākām, nevis veikt tos visus uzreiz, lai rūpes par mājas tīrību būtu nevis apgrūtinājums, bet gan patīkama nodarbe.

Prioritāte ir ērtības

Veicot mājas uzkopšanas darbus, mūsu ķermenis ir visdažādākajās pozīcijās, kas mēdz būt neērtas un nav tik ierastas, tādēļ tikpat būtiska kā uzkopšanas darbu precizitāte ir arī tas, ar kādu stāju mēs tos veicam. Visbiežāk mājokļa ģenerālā tīrīšana beidzas ar muguras vai sprandas sāpēm, tādēļ mēs iesakām ik pa laikam atpūtināt gan muguru, gan kaklu, veicot vieglus vingrinājumus.

No kā būtu jāuzmanās?

Veicot mājas uzkopšanas darbus, ir nepieciešams izvairīties no smagumu celšanas ar taisnām kājām un saliektu muguru. Tādā veidā var tikt nodarīts kaitējums ne tikai mugurkaulam, bet arī jostasvietai. Ja ir nepieciešams ilgstoši veikt darbus ar saliektu muguru, piemēram, sūkt putekļus zem dīvāna vai skapja, – vislabāk ir pietupties uz viena ceļa. Šāda poza turēs mugurkaulu taisnu un neradīs tam pārslodzi. Ir vērts arī apsvērt atbilstoša aprīkojuma iegādi mājas uzkopšanai. Putekļu sūkšana var būt daudz vienkāršāka un ērtāka, ja tiek lietota tehnika ar atbilstošu ergonomiku. Šādas funkcijas galvenokārt ir raksturīgas vertikālajiem Ergorapido putekļusūcējiem. To dizains nodrošina pilnīgu komfortu, novēršot nepieciešamību liekties.

Ne tikai ērti, bet arī … stilīgi!

Kurš apgalvoja, ka mājokļa uzkopšana nevar būt stilīga? Jaunākie modes trendi ir ietekmējuši arī sadzīves tehniku. Mūsdienās iekārtu dizainam tiek piešķirta tikpat liela nozīme kā to tehniskajiem parametriem, lai vairs nebūtu nepieciešamība tās noslēpt mājas dziļākajā stūrī. Turklāt, ja mājas uzkopšanu ir nepieciešams veikt biežāk nekā reizi nedēļā, ir ērti, ja putekļusūcējs vienmēr ir pa rokai. Jo pievilcīgāks tas būs, jo patīkamāk to būs redzēt savā acu priekšā, līdz ar to arī biežāk izmantot. Putekļusūcēji, kas ir daļa no interjera? Kāpēc gan ne! Electrolux Ergorapido bezvadu putekļusūcējs ir piemērs ikdienas lietošanai, kas apvieno augstus tīrīšanas standartus ar pievilcīgu dizainu. Šāds putekļusūcējs ir ļoti piemērots mazu mājokļu īpašniekiem, jo skaisti iederēsies jebkurā interjerā.

Izmanto putekļusūcēja funkcijas un papildaprīkojumu

Lai izmantotu putekļusūcēja veiktspēju maksimāli, ir būtiski izvēlēties atbilstošas ierīces funkcijas. Mainot gan putekļusūcēja režīmus, gan uzgaļus, vari padarīt uzkopšanu daudz efektīvāku, pielāgojot to atbilstoša grīdas seguma vajadzībām. Piemēram, ja mājoklī grīdu sedz paklājs, tad vislabāk ir izmantot motorizētu uzgali ar rotējošu birsti, jo tas paceļ paklāja šķiedras, tādējādi iztīrot pat visdziļākos netīrumus, savukārt cietajiem grīdas segumiem (flīzes vai koka grīdas segumi) ieteicams izmantot uzgali ar mīkstu birsti, jo tas maigi attīrīs virsmu, nebojājot to.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu