"Nokia" ziņo par peļņu un plāniem likvidēt darba vietas (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs - Somijas uzņēmums "Nokia" - šā gada trešajā ceturksnī strādāja ar 529 miljonu eiro (371,7 miljonu latu) tīro peļņu, salīdzinot ar 559 miljonu eiro (392,8 miljonu latu) zaudējumiem attiecīgajā periodā pērn, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Taču, neskatoties uz peļņas gūšanu, "Nokia" ceturtdien pavēstīja, ka visā pasaulē likvidēs 1800 darba vietu.

Lēmumu samazināt strādājošo skaitu kompānija galvenokārt skaidroja ar nepieciešamību restrukturizēt ar "Symbian" operētājsistēmu aprīkoto viedtelefonu struktūrvienību.

"Nokia" arī paziņoja, ka kompānijas tirgus daļa trešajā ceturksnī samazinājās līdz 30%, salīdzinot ar 33% otrajā ceturksnī un 34% attiecīgajā periodā pērn.

Uzņēmums prognozē, ka tirgus daļa šogad kopumā varētu mazliet samazināties salīdzinājumā ar 2009.gadu.

Analītiķi norāda: lai arī "Nokia" saglabā līderpozīcijas mobilo telefonu tirgū, ar kompānijas produkciju aizvien vairāk konkurē tādi viedtelefoni kā "Apple iPhone", "BlackBerry" un tālruņi, kuros tiek izmantota interneta giganta "Google" izstrādātā operētājsistēma "Android".

Šie telefoni ir krietni ātrāki un vieglāk lietojami salīdzinājumā ar "Nokia" tālruņiem, kuros joprojām tiek izmantota novecojusī "Symbian" platforma.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu