Arī Samsung atsakās no Symbian (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dienvidkorejas elektronikas gigants ir paziņojis, ka pārtrauks atbalstīt Symbian savas Mobilo inovāciju izstrādāju programmas ietvaros.

Visas ar Symbian attīstību un jaunievedumiem saistītās aktivitātes Samsung pārtrauks šā gada 31. decembrī un vairs neatjaunos.

Kā norāda PCWorld.com, Samsung allaž uzstājis, ka ir vairāku mobilo tehnoloģiju platformu, tostarp arī Symbian, lietotājs. Tomēr faktiski ražotājs jau kopš pagājušā gada sākuma nav izlaidis vai pat pieteicis nevienu jaunu viedtālruni ar Symbian operētājsistēmu.

Tā vietā pasaulē otrs lielākais mobilo tālruņu ražotājs ir nolēmis pievērsties pats savai operētājsistēmai, proti, Bada, kā arī strauji augošajam Android un drīzai izlaišanai sagatavotajam Windows Phone 7, ko izstrādājis Microsoft. Tai pašā laikā Gartner analītiķe Karolīna Milanzi uzsver, ka Samsung ir ļoti elastīgs ražotājs, kurš nelaiž garām iespējas nopelnīt un, ja kāds liels sakaru operators, piemēram, Vodafone pieprasītu Samsung telefonus ar Symbian, tādi droši vien tiktu radīti un izlaisti.

Industrijas analītiķi vienlaikus norāda, ka, ņemot vērā Sony Ericsson un Samsung novēršanos no Symbian, tā galvenajam izstrādātājam - Nokia - ir nepieciešams mainīt izstrādes metodiku. Analītiķi uzskata, ka somu koncernam nevajadzēja Symbian veidot kā atvērtā koda programmatūru, jo neatkarīgo programmētāju atbalsta trūkums un konkurentiem dotā iespējam brīvi piekļūt kodam pašus nostāda gaužām neērtā situācijā - viss darbs jādara pašiem, turklāt nav iespējams veikt kaut kādus unikālus uzlabojumus, par kuriem konkurentiem nebūtu ziņu.

Nokia jaunākais Symbian viedtelefons, ar kuru uzņēmums centīsies panākt iPhone un Android telefonus lietošanas ērtuma un vienkāršības ziņā, ir nesen prezentētais N8.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu