Android pārspēj Symbian (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Interneta giganta "Google" izstrādātā viedtelefonu operētājsistēma "Android" pārspējusi Somijas mobilo telefonu ražotāja "Nokia" izveidoto platformu "Symbian" un kļuvusi par globālā viedtālruņu tirgus līderi, pirmdien paziņoja tirgus izpētes kompānija "Canalys".

Pērn ceturtajā ceturksnī pasaulē pārdoti 32,9 miljoni telefonu, kuros izmantota "Android" operētājsistēma, salīdzinot ar 31 miljonu ierīču ar "Symbian" platformu.

Tādējādi "Google" viedtelefonu tirgus daļa pieaugusi no 8,7% līdz 32,5%, bet "Nokia" tirgus daļa sarukusi no 44% līdz 30,6%.

"Taču "Nokia" saglabājis pozīcijas kā pasaules vadošais viedtelefonu tirgotājs, kompānijas tirgus daļai veidojot 28%," norāda "Canalys".

"Nokia" viedtelefonu tirgus daļu pēdējo divu gadu laikā iedragā "iPhone", "Blackberry" un ar "Android" operētājsistēmu aprīkotu viedtelefonu straujā izaugsme, skaidro analītiķi.

"Canalys" dati liecina, ka pērn pasaulē kopumā pārdoti 101,2 miljoni viedtelefonu, šo ierīču tirgum pieaugot gandrīz par 89%.

"2010.gads bijis fantastisks gads viedtelefonu tirgum, taču tirgotāji nevar slīgt pašapmierinātībā," uzsver "Canalys". "2011.gads būs lielas konkurences gads, tirgotājiem cenšoties izmantot tādas jaunas tehnoloģijas kā divkodolu procesori, NFC mikroshēmas un trīs dimensiju (3D) ekrāni, lai atšķirtu to produktus un saglabātu vērtību."

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu