Olympus plāno pārdot akcijas Sony vai Panasonic (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Plašā skandālā iesaistītais Japānas fotokameru ražotājs «Olympus» sācis atsevišķas pārrunas ar elektronikas kompānijām «Sony Corp.» un «Panasonic Corp.» par iespējamu akciju pārdošanu šiem uzņēmumiem, trešdien vēsta laikraksts «Asahi Shimbun».

Laikraksts arī norāda, ka «Olympus» plāno likvidēt 2500 darba vietas, tādējādi cenšoties atgūties pēc skandāla par vērienīgo investīciju zaudējumu slēpšanu.

«Asahi Shimbun» raksta, ka uzņēmums jauno partneri, kas iegūs vismaz 10% tā akciju un, visticamāk, kļūs par lielāko akcionāru, izraudzīs nākamajā mēnesī.

«Olympus» jau nākamā mēneša sākumā gatavojas prezentēt jaunu piecu gadu biznesa plānu, kurā būs paredzēta strādājošo skaita samazināšana un endoskopu ražošanas biznesa paplašināšana.

Šā plāna projektā norādīts, ka kompānija līdz 2017.gada martam plāno par 30% palielināt kopējo pārdošanas apjomu līdz 1,1 triljonam jenu (7,7 miljardiem latu), vēsta laikraksts.

«Olympus» gan ziņo, ka nekas pagaidām vēl nav oficiāli nolemts.

Kā ziņots, «Olympus», viens no lielākajiem medicīnisko vizualizācijas sistēmu un digitālo kameru ražotājiem, atzinis, ka slēpis milzīgos investīciju zaudējumus, kas pieredzēti vēl pagājušā gadsimta 90.gados.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu