Izbūvē daudzfunkcionālu sporta kompleksu jelgavniekiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jelgavas pilsētas pašvaldība

Jelgavas 4. sākumskolas stadionā Pulkveža Oskara Kalpaka ielā norit stadiona pārbūves darbi ar mērķi attīstīt skolas infrastruktūru un nodrošināt modernu mācību vidi daudzfunkcionālā sporta stadiona kompleksā. Ikdienā stadionu izmantos arī Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi, iedzīvotāji un sportisti dažādu sacensību laikā. 

Kopumā daudzfunkcionālu sporta kompleksu paredzēts izbūvēt un labiekārtot 1,307 hektāru platībā. Atjaunotā stadiona būvniecības iecere ir maksimāli izmantot platību, iedalot stadionu sektoros un nodrošinot atsevišķus laukumus dažādiem sporta veidiem. 

Stadiona teritorijā tiks izbūvēta arī atsevišķa ģērbtuves ēka, kurā būs divas ģērbtuves ar dušām, četras sabiedriskās tualetes, kā arī noliktava stadiona inventāra glabāšanai. Tāpat dažādu mēroga sacensību vajadzībām stadionā tiks izbūvēta tribīne ar 60 skatītāju sēdvietām. Tiks nodrošināts arī apgaismojums, kas iepriekš tur nav bijis. Gar esošo piebraucamo ceļu no Zirgu ielas puses paredzēts izbūvēt autostāvvietas 18 automašīnām, kā arī teritorijā plānots izbūvēt un uzstādīt dažādus labiekārtojuma elementus – gājēju celiņus, velonovietnes, soliņus, dažāda veida apstādījumus, atkritumu urnas, bet pie autostāvvietas – atkritumu konteinerus.

Lielākie objekti, kas atradīsies stadiona vidusdaļā, būs 270 metru garš skrejceļš ar četriem celiņiem, ko klās gumijas segums, kā arī 40x60 metru plašs futbola laukums ar mākslīgo segumu.

Drošības nolūkos, aiz futbola laukuma vārtiem, tiks izbūvēts arī sešus metrus augsts aizsargtīkls ar noņemamiem stabiem. Tāpat stadionā tiks ierīkots basketbola laukums, multispēļu laukums – apvienotais laukums volejbolam, mini handbolam un mini futbolam –, kā arī vingrošanas vieta, kur tiks izbūvēti septiņi trenažieri. Šajos laukumos tiks izmantots arī moderns seguma risinājums – gumijas pārklājums. Tāpat stadionā paredzēti arī lodes grūšanas un tāllēkšanas sektori.

Līdz novembra vidum paredzēts veikt lielāko daļu pārbūves darbu – veco elementu un seguma demontāžu, izbūvēt jauno segumu un daļēji paveikt citus teritorijas labiekārtošanas darbus. Oktobrī tiks uzsākta arī ģērbtuves ēkas būvniecība.

Darbus objektā veic SIA "Reaton LTD", būvuzraudzību – "Jurēvičs un partneri", bet autoruzraudzību – "BM – projekts". Kopējās būvdarbu izmaksas ar PVN – 1 595 823, 95 eiro. Projekts tiek realizēts ar ERAF atbalstu Eiropas Savienības fonda projekta "Jelgavas Amatu vidusskolas infrastruktūras uzlabošana un mācību aprīkojumu modernizācija, 2. kārta" gaitā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu