Intervija ar Nissan Qashqai īpašnieku Žerāru: “Lai šī mašīna būtu pavisam ideāla, tai trūkst tikai bezmaksas degvielas!”

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Žerārs ar Nissan Qashqai brauc jau aptuveni pusotru gadu no Mārupes uz Rīgu un atpakaļ, un novērtē automašīnas atbilstību pilsētas vajadzībām, kas viņa gadījumā ir ikdiena. Kā galvenos faktorus viņš min ekonomiski izdevīgu degvielas patēriņu, kā arī atbilstošus gabarītus pilsētas videi.

Žerārs turpina ar savu pieredzi: “Arī braukšanas komforts kopumā ar šo auto ir ļoti augsts – vienkārši ļoti patīkami ar to braukt gan mazus gabalus, gan doties ilgākos pārbraucienos.”

Jautājot Žerāram, kas ir tās Nissan Qashqai īpašības, kuras varētu izcelt un minēt citiem, viņš stāsta: ”Nissan Qashqai ir daudz drošības un komforta tehnoloģiju, kas palīdz ikdienā, piemēram, kad kāds iebrauc mana auto aklajā zonā, uz auto spoguļa iedegas indikatora gaisma, vai situācijas, kurās mans auto atpazīst ātruma ceļa zīmes, tad auto sistēma reaģē, vispirms informāciju parādot displejā un tad automātiski bremzējot.” Pie iepriekš minētajām situācijām Žerārs papildus min arī gudro tehnoloģiju, kas spēj fiksēt arī gājējus, tādējādi saudzējot gan auto, gan viņu pašu drošību.

Jautājām arī, bez kādām Nissan Qashqai tehnoloģijām vai šā modeļa ērtībām viņš nevarētu iedomāties savu ikdienu. Žerārs labprāt uzskaita: ”Nevarētu iztikt bez 360 grādu kameras, kas ir neaizstājama, ja ir jāizbrauc šaurās vietās vai jānovieto auto stāvvietā. Tev ir iespējams redzēt visapkārt savam auto, tā, it kā kāds filmētu to no augšas. Ļoti būtiska funkcija, bez kuras nevarētu šobrīd iedomāties savu ikdienu, ir automātiskā priekšējo lukturu gaisma – lukturi ieslēdzas, kad iebrauc tunelī vai iestājas krēsla, tāpat arī tas ir aprīkots ar automātiskajiem tālajiem un tuvajiem lukturiem. Tas nozīmē, ka tev nav vairs jāpārslēdz tālie lukturi, kad pretī brauc cita automašīna, jo sistēma pati to izdarīs tavā vietā. Un trešā ērtība ir ProPILOT funkcija, kas tavā vietā uztur auto braukšanas ātrumu, apstādina auto un atsāk kustību, kā arī notur automobili savā braukšanas joslā. Tev tikai jātur rokas uz stūres, lai nepieciešamības gadījumā vari pārņemt auto vadību.”

Bez šīs funkcijas pieminam arī ProPILOT iespēju, un Žerārs turpina: ”Jā, ProPILOT funkcijas bieži izmantoju. Tas atvieglo pavadīto laiku sastrēgumos, padara drošāku braukšanu naktī, palīdz vieglāk iekļauties kopējā automašīnu plūsmā. Šī tehnoloģija ir solis virzienā uz autonomo braukšanu. Vēl gan ir tāls ceļš, tomēr šodien ir patīkami baudīt jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas.”

Foto: Publicitātes foto

Ikdienā Žerārs pastāvīgi ir pieslēdzis telefonu pie NissanConnect. Viņam tas palīdz ērti veikt zvanus bez piepūles un sekot līdzi navigācijai Waze aplikācijā, kas tiek atspoguļota auto 7 collu displejā.

Arī dzinēja jauda ir pietiekoša – esot ļoti viegli iekļauties pilsētas automašīnu plūsmā un veikt apdzīšanas manevrus, braucot ārpus pilsētas. Žerārs esot dzirdējis, ka citus satrauc, ka Qashqai automobilim dzinēja jaudu vajadzētu uzlabot, bet viņš pēc savas pieredzes varot teikt, ka jaunais dzinējs ir pietiekami jaudīgs.

Žerāra draugiem un ģimenei Qashqai patīk. Tāpat viņš arī zina, ka kāds no draugiem šobrīd jau plāno sev arī iegādāties Qashqai, kas tikai priecējot, jo Qashqai ir lielisks pirkums, ņemot vērā cenas attiecību pret kvalitāti. “Ja šis būtu slikts auto, tad tas nebūtu tik bieži sastopams pilsētas ielās,” šādi ar lielu pārliecību mūsu sarunu nobeidz Žerārs.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu