Uzbekistāna pasaulei izrāda nākotnes auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kazahstānas galvaspilsētā Astanā ar pilnu sparu tiek aizvadīta pasaules izstādes EXPO pirmā nedēļa. Katra valsts steidz atrādīt savas inovācijas un piedāvā dažādus ar nākotnes enerģiju saistītus risinājumus. Viens no tādiem ir Ravon-2030.

Foto: Publicitātes foto

Izstādes galvenā tēma ir nākotnes enerģija ar lielu uzsvaru uz tā saucamo «zaļo enerģiju». Un kas gan var būt vēl zaļāks par bezmaksas enerģiju, kuru mūsu planēta saņem jau vairākus miljardus gadus no mums tuvākās zvaigznes – Saules!? Uzbekistānas auto inženieri ir radījuši patiesi iespaidīgu nākotnes auto.

Foto: Publicitātes foto

Ravon tulkojumā no uzbeku valodas nozīmē «uz priekšu» un saskaņā ar oficiālo informāciju uz priekšu tas dodas ar 320 km/h lielu ātrumu. Savukārt unikālais elektroauto ar pilnu uzlādi spēj pieveikt 700 kilometru lielu distanci. Par uzlādi nav jāuztraucas, jo uz jumta izvietotie saules paneļi astoņu stundu laikā spēj pilnībā uzlādēt Ravon baterijas.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Šis gan ir prototips, taču idejas autori ir nosprauduši visai ambiciozu mērķi – līdz 2030. gadam uzsākt sērijveida Ravon-2030 ražošanu. Domājams, ka līdz tam laikam mainīsies gan auto nosaukums, gan arī zaļo tehnoloģiju izmaksas.

Foto: Publicitātes foto

Ar inovatīvām tehnoloģijām ir nācis klajā arī pašmāju uzņēmums Latvijas dzelzceļš, kurš uz Astanas EXPO izstādi ir sagatavojis ar ūdeņradi darbināmas lokomotīves prototipu «Hyloco».

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu