Polaroid aizvien piedāvā mirkli izdrukāt (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja ir piedzīvoti deviņdesmitie gadi, tad svešs noteikti nebūs jēdziens Polaroid fotoaparāts.

Domājams, daudzi atminas kantainos, visai lielos aparātus ar spraugu apakšējā daļā, pa kuru tūlīt pēc slēdža nospiešanas izbīdījās gatava fotogrāfija. Attēls uz tās gan neparādījās uzreiz (bija jāpaiet pāris minūtēm), taču, ja salīdzina ar foto salonu, tas tāpat deva iespēju uz mirkli atskatīties faktiski uzreiz.

Mūsdienās mirkļu ķeršanai lielākoties tiek izmantoti digitālie fotoaparāti, bet bildes tiek aplūkotas datora ekrānā vai ar projektoru. Tomēr arī papīra fotogrāfijas tik ātri vis izzust negrasās, un to veicina tādas ierīces, kā, piemēram, Polaroid Z2300. Tas ir viens no karstākajiem ražotāja jaunumiem, kas digitāli uzņemto kadru ļauj turpat notikuma vietā iegūt nelielā, bet taustāmā formātā.

Foto: Publicitātes foto

Šai digitālajai 10 megapikseļu kompaktkamerai ir iebūvēts Polaroid ZINK tehnoloģijas printeris, ar kuru jau notikuma vietā var iegūt 2x3 collas lielu fotogrāfiju, protams, ja apmierina attēla kvalitāte un kompozīcija.

Par to var pārliecināties kameras aizmugurējā ekrānā, kura diagonāle ir 3 collas. Speciāla programmatūra ļauj veikt arī zināmas uzņemtā attēla korekcijas pirms izdrukas. Attēlu, protams, var arī nedrukāt, to saglabājot atmiņas kartē.

Var atzīmēt, ka attēls uz papīra tiek iegūts procesā, kam ar drukāšanu tradicionālā izpratnē ir maz kopīga, jo arī papīrs ir visai neparasts. Būtībā tas ir kompozītmateriāls ar dažādu krāsu kristāliem, kas tiek aktivēti sildīšanas procesā un nepilnu minūti ilgajā attīstīšanas procesā izveido krāšņu, skaidru attēlu.

Polaroid interneta veikalā Z2300 maksā 160 dolārus, savukārt atsevišķa kasete ar 50 fotopapīra sagatavēm – 25 dolārus. Var iegādāties arī kasetes ar 30 īpašā papīra loksnītēm, un tās maksā 15 dolārus.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu