Eastman Kodak sāk vērienīgu restrukturizāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais ASV fotopreču ražotājs «Eastman Kodak Co.», cenšoties izvairīties no bankrota, otrdien paziņoja, ka sācis vērienīgu restrukturizāciju, lai paātrinātu tā kļūšanu par digitālu uzņēmumu.

«Eastman Kodak» norādīja, ka uzņēmums 1.janvārī trīs segmentus samazinājis līdz diviem, vienam koncentrējoties uz vispārējiem patērētājiem, bet otram - uz profesionāļiem.

Kompānija norādīja, ka jaunā biznesa struktūra «paredzēta, lai uzlabotu produktivitāti, samazinātu izmaksas un paātrinātu kļūšanu par digitālu uzņēmumu, kas sniegs ilgtspējīgu rentabilitāti un radīs vērtību akcionāriem».

Šo pasākumu gaitā paredzēts arī veikt izmaiņas uzņēmuma vadībā.

«Pabeidzot »Eastman Kodak« kļūšanu par digitālu kompāniju, mūsu nākotnes tirgi būs ļoti atšķirīgi no iepriekšējiem, un mums nepieciešams organizēties, lai turētos līdzi šai attīstībai,» pavēstīja uzņēmuma priekšsēdētājs un vadītājs Antonio Perezs.

«Eastman Kodak» gan neminēja tās sarežģītās finanšu problēmas, kas veicinājušas spekulācijas par iespēju kompānijai drīzumā tiesā iesniegt pieteikumu, lai lūgtu aizsardzību pret kreditoriem.

Pirms nedēļas Ņujorkas fondu tirgus norādīja uzņēmumam, ka tas varētu pārtraukt kompānijas akciju kotēšanu biržā, ja tā nespēs palielināt to cenu virs viena dolāra līmenim.

«Eastman Kodak» akciju cena sasniedza 80 dolārus ziedu laikos - 1996.gadā - tieši pirms digitālo fotogrāfiju revolūcijas, kas galu galā aizstāja nepieciešamību patērētājiem iegādāties «Kodak» fotofilmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu