Interesanti un vienkārši - materiāli bērniem par vēja enerģiju

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Veicinot Latvijas pirmsskolas vecuma bērnu izpratni par vides jautājumiem, elektroniskā formā latviešu valodā pieejama grāmata “Lai vējš pūš”, kas vienkāršā veidā stāsta par vēja enerģiju. Grāmata noderēs gan pirmskolas skolotājiem, gan arī vecākiem, kas vēlas bērniem izskaidrot procesus dabā. To iespējams lejupielādēt vietnē www.letthewindblow.org, izvēloties latviešu valodas versiju.  

Grāmata “Lai vējš pūš” ir Eiropas Vēja enerģijas asociācijas “WindEurope” izpilddirektores Malgosia Bartosik, britu žurnālistes Philippa Nuttal Jones un irāņu mākslinieces Zam Zadeh kopdarbs par tādu atjaunojamo energoresursu kā vēja enerģijas nozīmi klimata pārmaiņu laikā. Grāmata ilustratīvā un viegli saprotamā veidā aicina bērnus iepazīties ar vidi un tās mijiedarbību ar elektroenerģiju ražojošām tehnoloģijām, kas nerada vides piesārņojumu. Grāmata līdz šim tulkota 16 valodās, un patlaban elektroniskā versijā pieejama arī latviski.

“Prieks, ka bērnu grāmatu autori arvien vairāk veido saturu par videi nozīmīgiem tematiem. Šis ir uzskatāms piemērs, kā interesanti un uztverami stāstīt par sabiedrības lielākajai daļai šķietami sarežģītām tēmām. Būsim gandarīti, ja grāmatā iekļautā informācija palīdzēs pilnveidot pirmskolas vecuma bērnu priekšstatu par atjaunojamo dabas resursu izmantošanu un sniegs zināšanas, kuras noderēs arī turpmākajā izglītības procesā,” saka Latvijas Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Andris Vanags.

Paralēli Latvijas Vēja enerģijas asociācija radījusi arī skaidrojošu video, kas uzskatāmi parāda vēja rašanos un to, kā vēja enerģija pārtop elektroenerģijā, ko tālāk jau izmantojam ikdienā un bez kuras savu dzīvi nespējam iedomāties. Animētais video par vēja enerģiju skatāms šeit:

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu