Rīgā notiks veselības aprūpes datu digitalizācijai veltīts tiešsaistes samits

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

2021. gada 26. novembrī tiešsaistē ikvienam interesentam būs iespēja vērot tiešsaistes samitu "Health Data Summit Riga 2021: Digital Leap For Improved Patient Care”, kuru organizē Veselības ministrija, Nacionālais veselības dienests un Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā ar partneru atbalstu. Veselības aprūpes datu digitalizācijai veltītais samits norisinās jau otro gadu un tā galvenais mērķis – aktualizēt nepieciešamību pēc efektīvas, uz pacientu orientētas veselības aprūpes, kā arī apskatīt, kādas priekšrocības inovācijas veselības nozarē var sniegt pacientiem, ārstiem un citiem veselības aprūpes sistēmas dalībniekiem. Samitā ar savu pieredzi dalīsies gan pasaulē zināmi veselības nozares speciālisti, gan uzņēmumi, kas ar inovatīvām tehnoloģijām jau spējuši atvieglot cilvēku ikdienu, gan paši pacienti.

Pacients un tā intereses vienmēr ir bijušas veselības aprūpes centrā. Tomēr veselības aprūpes procesā bieži tieši pacienti ir tie, kas ne vienmēr saņem pietiekami daudz informācijas, uzmanības un līdzcietības. Covid-19 pandēmija ir izgaismojusi nepieciešamību pēc veselības aprūpes digitalizācijas, kā arī jaunu digitālo risinājumu ieviešanas un to savstarpējas mijiedarbības, uzlabojot visa sektora darbību un sniedzot pilnvērtīgu veselības aprūpi pacientiem tad, kad tas nepieciešams. Tas iespējams pateicoties mūsdienu tehnoloģijām un pieejai kvalitatīviem datiem. Tieši šie stūrakmeņi palīdz pietuvoties personalizētiem un uz rezultātiem orientētiem pakalpojumiem, kas fokusējas uz to vai ārstēšanas procesā uzlabojusies pacientu veselība, nevis – atspoguļo pakalpojuma sniedzēja produktivitāti un ieteicamās aprūpes standartu ievērošanu.

Samita dalībnieki vērtēs, kā nodrošināt piekļuvi pacienta veselības datiem, kā tie var atvieglot veselības aprūpes speciālistu darbu un uzlabot sniegto pakalpojumu kvalitāti, kā arī – kā šos datus izmantot veselības inovāciju projektos. Tāpat tiks apskatīts, kā privātā un valsts sektora mijiedarbība var paātrināt inovāciju ieviešanu veselības aprūpes nozarē. Varēsim vērot arī inovatīvas veselības aprūpes piemērus, kas panākti, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

Latvijas Republikas veselības ministrs Daniels Pavļuts: “Veselības aprūpes galvenais uzdevums ir rūpes par cilvēku veselību. Esam priecīgi, ka jau otro gadu pēc kārtas, piedaloties ekspertiem no visas pasaules, varam diskutēt par to, kā ar tehnoloģiju un inovāciju palīdzību uzlabot pacientu, veselības aprūpes speciālistu un pētnieku ikdienu. Pārdomāta un droša datu izmantošana ir viens no stūrakmeņiem mūsdienīgas veselības aprūpes nozares ilgtermiņa attīstībai.”

“Pandēmija ir paātrinājusi digitālo transformāciju dažādās jomās, bet jo sevišķi veselības aprūpē, kurā, kā apliecina starptautiskā pieredze, kvalitatīva datu pieejamība un jaunāko tehnoloģiju izmantošana var būtiski uzlabot pacientu aprūpi un ārstēšanas rezultātus. Atskatoties uz iepriekšējā gada samitu varam secināt, ka veselības aprūpes digitalizācijas procesā vissvarīgākais ir nodrošināt sadarbību – starp veselības politikas veidotājiem un administratoriem, medicīnas darbiniekiem un pacientiem, zinātniekiem un industriju, - lai pacienti iegūtu kvalitatīvāku aprūpi. Šī gada samits turpinās aizsākto sarunu par kvalitatīvu datu nozīmi un jaunākajiem risinājumiem veselības aprūpē,” saka Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā izpilddirektore Līga Smildziņa-Bērtulsone.

Samitā piedalīsies dažādi vietēja un starptautiska līmeņa veselības nozares speciālisti un līderi, tajā skaitā Latvijas Republikas veselības ministrs Daniels Pavļuts, Dānijas veselības ministrs Magnuss Heunike (Magnus Heunicke), Latvijas Lielo slimnīcu asociācijas vadītājs Valts Ābols, Intel korporācijas veselības un dzīvības zinātņu (HLS) globālais mākslīgā intelekta vadītājs Prašants Šahs (Prashant Shah), WorldUpstart Corp vadītāja Karina Sotnika, Microsoft EMEA veselības aprūpes nozares vadītājs Endrū Varingtons (Andrew Warrington) un daudzi citi.

Ar pacienta pieredzes stāstiem dalīsies Plaušu vēža pacientu un tuvinieku biedrības dibinātājs Harijs Gals, kā arī Pasaules Hemofilijas federācijas valdes locekle un Latvijas Reto slimību alianses prezidente Baiba Ziemele.

Samitā piedalīsies arī vairākas organizācijas, kas dalīsies pieredzē par digitālo projektu reālo ietekmi uz pacientu dzīvi:

  • Latvijā veidotās, digitālās insulta pacientu rehabilitācijas programmas “Vigo Health” dibinātājs Kristaps Krafte
  • Uzņēmuma “VREACH”, kas palīdz mediķiem ar virtuālo realitāti ārstēt bērnus ar garīgās attīstības traucējumiem, pārstāve Marina Petrakova
  • Igaunijas uzņēmuma “Health Founders” pārstāvis Sims Sāre (Siim Saare) kas palīdz jaunajiem uzņēmumiem attīstīt inovatīvas idejas veselības aprūpes nozarē.

Dalība tiešsaistes samitā ir bez maksas, ar iepriekšēju reģistrāciju. Plašāka informācija par samitu un tā programmu pieejama vietnē: http://www.healthdatasummitriga.eu.

"Health Data Summit Riga 2021: Digital Leap For Improved Patient Care” tiešsaistes samitu organizē Veselības ministrija, Nacionālais veselības dienests un Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā sadarbībā ar "Novartis Baltics", “Microsoft Latvia“ un "Roche Latvija". Samita partneri: “Janssen Latvia” un “Medtronic”. Notikuma sponsori: “AbbVie” un “Amgen”.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu